- تک شاخه
- دو شاخه
- سه شاخه
- چهار شاخه
- پنج شاخه
- شش شاخه
- هشت شاخه
- دوازده شاخه
- گرد
- مربعی
- خطی
- برگی
- عصایی
وقتی صحبت از طراحی دکوراسیون آشپزخانه به میان میآید، بدون تردید، تاثیر و نقش نور را در زیبایی دکوراسیون آشپزخانه، نمیتوان نادیده گرفت. نورپردازی اصولی، از مهمترین ارکان یک آشپزخانه مدرن و شکیل می باشد و فقدان نور کافی، باعث میشود که فضا دلگیر و بسته به نظر بیاید.
فضای آشپزخانه های امروزی نسبت به گذشته به مراتب کوچکتر شدهاند و معمولا با کمبود نور در اتاق ها و آشپزخانه مواجه هستند. بنابراین مسئله نورپردازی در محیط های کوچک، بسیار مورد توجه است. برای تامین نور بیشتر فضای آشپزخانه میتوان در نقاط مختلف آن مانند بالای سینک ظرفشویی، بالای اجاق گاز، لا به لای کابینت ها و.. که استفاده بیشتری دارند، از انواع منابع نوری استفاده کرد.
اگر آشپزخانهای دارید که نور کافی و به اندازه به آن نمی تابد و پنجره های کوچکی دارد، از شما دعوت می کنیم تا انتهای این مقاله از فروشگاه اینترنتی لوستر دی وای دی با ما همراه باشید تا شما را با انواع نورپردازی مدرن آشپزخانه و انواع چراغ هایی که می توانید در آشپزخانه بکار ببرید آشنا کنیم:
با شناخت انواع چراغ ها و منابع نور، می توانید نوع مناسب آن را با توجه به دکوراسیون آشپزخانه خود انتخاب کنید. البته توصیه می شود در این زمینه با یک کارشناس و طراح دکوراسیون داخلی مشورت کنید تا بهترین انتخاب را متناسب با دکور منزل و بودجه تان داشته باشید. در این باره می توانید با کارشناسان فروشگاه لوستر دی وای دی از طریق شماره تلفن های 09152100525 و یا 05137133710 ارتباط برقرار کرده و در مورد انتخاب منابع نوری آشپزخانه با آنها مشورت کنید.
انواع چراغ ها و منابع نوری که در آشپزخانه قابل استفاده می باشند، عبارتند از :
یکی از محبوب ترین چراغ های مناسب آشپزخانه، چراغ آویزها هستند. در صورتی که سبک آشپزخانه شما کلاسیک یا نئوکلاسیک می باشد، علاوه بر لوستر کلاسیک، این مدل چراغ به زیبایی بیشتر نورپردازی آشپزخانه کمک می کند. چراغ آویزها توسط یک زنجیر، طناب و یا یک میله فلزی نازک از سقف آویزان شده و به شکل تکی و چندتایی قابل نصب هستند. طراحی چراغ آویز استوانه و پهن به این صورت است که لامپ آن با یک پوشش استوانه ای و پهن احاطه شده است. این مدل چراغ آویز ظاهر پهنی دارد و به همین علت نور را به شکل متراکم و یکنواخت پخش می کند. جنس این چراغ ها اغلب از شیشه، چینی یا متریال شفاف می باشد.
این چراغ دارای یک حباب شیشه ای ساده اما بسیار شکیل می باشد. این حباب ها با شفافیتی که دارند، نور را به طور کامل پخش می کنند و باعث تامین روشنایی در فضای آشپزخانه می شوند. چراغ های حبابی، اتلاف انرژی ندارند و داخل آن از لامپ های ادیسونی استفاده می شود.
مطلب پیشنهادی: نکات نورپردازی سقف آشپزخانه + 6 ایده جذاب
از این مدل چراغ معمولا در بالای کانتر اپن، بالای میز ناهارخوری یا بالای کابینت جزیره استفاده می شود. چراغ آویز اشکی معمولا به صورت چندتایی و به تعداد زیاد در کنار یکدیگر نصب می شوند.
برای آشپزخانه هایی که سقف کوتاهی دارند، استفاده از لوستر یا چراغ آویز های بلند نمی تواند گزینه خوبی باشد. به جای آن می توان چراغ های سقفی که به سقف چسبیده و آویزان نمی شوند را انتخاب کرد. انواع چراغ سقفی در مدل های ساده و شلوغ در بازار موجود است و شما می توانید متناسب با دکوراسیون آشپزخانه خود، بهترین مدل آن را تهیه کنید.
همچنین برای انتخاب بهتر چراغ برای سقف های کوتاه می توانید مقاله جامع و کاربردی “لوستر برای سقف کوتاه” مارا مطالعه فرمایید.
بکارگیری هالوژن گزینه ای بسیار شیک برای نورپردازی آشپزخانه است که درون سقف کاذب تعبیه شده و باعث افزایش نور آشپزخانه می شود.هالوژن ها معمولا بعنوان مکمل نورپردازی در کنار لوستر یا چراغ آویز بکار می رود. در صورت اجرای هالوژن به تنهایی، فضایی مدرنی در آشپزخانه ایجاد می شود. نصب لامپ هالوژنی به صورت پراکنده در سقف انجام می شود و نور را به شکل متراکم در فضا منعکس می کند.
اگر چه نور، در آشپزخانههای کوچک و فاقد پنجره بعنوان یک آیتم تاثیرگذار می باشد، اما از تاثیر آن در آشپزخانههای بزرگ و جادار نیز نمیتوان چشم پوشی کرد. وجود نور کافی از مهمترین نیازهای هر آشپزخانه با هر ابعاد و اندازهای می باشد.
انتخاب لوستر آشپزخانه و منبع نوری مناسب که علاوه بر تامین نور مورد نیاز محیط، در کاهش مصرف برق نیز موثر باشد و روال صرفهجویی را در پیش بگیرد، از مهمترین موضوعاتی است که در طراحی دکوراسیون آشپزخانه مورد توجه است. با اجرای یک نورپردازی مناسب، میتوان چهرهی آشپزخانه را متحول کرد و بسیاری از زیباییها و محاسن آن را برجسته نمود.
نورپردازی آشپزخانه به معنای نصب یک لوستر بزرگ و شیک در وسط آشپزخانه نیست؛ بلکه این کیفیت نور است که در نورپردازی حائز اهمیت است. طراحی نورپردازی مدرن آشپزخانه باید به گونهای باشد که تمام فضای آشپزخانه را به طور یکسان روشن و نور در همهی قسمتها به یک اندازه توزیع کند. همچنین سبک نورپردازی باید متناسب با سبک کلی آشپزخانه انتخاب شود؛ به طور مثال در آشپزخانه های مدرن از انواع لوستر مدرن وساده ، نورهای مخفی و نورهای خطی بکارگرفته شود و در آشپزخانههایی با سبک کلاسیک از لوستر آویزهای مجلل و باشکوه و نورهای مخفی به عنوان روشن کننده کلی فضا استفاده شود.
روش مناسب نورپردازی مدرن آشپزخانه اصلا به این معنی نیست که از منابع نوری زیاد در آشپزخانه استفاده کنیم و دست به اتلاف برق و انرژی بزنیم؛ بلکه هدف این است که با یک طراحی دقیق، در بخش هایی که به نور بیشتری احتیاج دارند، نورپردازی متمرکز تر و بیشتری انجام دهیم. از جمله این بخش ها در آشپزخانه می توانند موارد زیر باشند:
هیچچیز خستهکننده تر از این نیست که در یک محیط تاریک و فاقد نور ظرف شستن را تجربه کنید! در صورتی که منبع نوری آشپزخانه تنها یک لوستر باشد و پشت سر شما باشد، حضور شما در جلوی ظرف شویی باعث سایه انداختن روی ظرف شویی میشود. بنابراین بهتر است که در بالای سینک ظرفشویی یک منبع نوری مناسب نصب شود تا فضا را به حد کافی روشن کند.
از جمله تمهیداتی که باعث میشود نور بیشتری به این قسمت بتابد و فضا را روشنتر کند، قرار دادن سینک ظرفشویی در کنار پنجره و یا در وسط آشپزخانه بر روی کابینت جزیره به صورت سینک جزیره ای می باشد.
بدون تردید برای آشپزی به نور کافی احتیاج دارید. به این منظور می توانید از هودهای آشپزخانه که دارای لامپ هستند، استفاده کنید. در صورتی که نور هود، روشنایی مد نظر را نداشت، می توانید از انواع نورپردازی مدرن آشپزخانه استفاده کنید.
طراحان و نورپردازان معمولا بالای کابینتهای ردیف بالایی را نورپردازی می کنند. این کار دارای دو مزیت می باشد؛ نخست به کمک بازی نورها، باعث زیبایی بیشتر کابینتها می شود. در صورتی که از کابینتهای سبک کلاسیک استفاده می کنید، نورپردازی بالای کابینتها به نمایش بهتر نقش و نگارهای برجسته یا فرو رفته بر روی کابینت کمک می کند.
دومین دلیل که نورپردازی کابینت آشپزخانه را توجیه میکند، امکان دسترسی راحت به لوازم و وسایل درون کابینتها است. چراکه فضای درون کابینت، معمولا تاریک است و نورپردازی در این قسمت باعث میشود هنگام بازکردن درب کابینت، به راحتی به فضای درون کابینتها اشراف داشته باشید و بتوانید لوازم مورد نیازتان را بردارید.
چنانچه در آشپزخانه شما میز غذاخوری یا میز سرو غذا وجود دارد، برای تجربه حس بهتر هنگام غذا خوردن بهتر است در بالای آن نیز نورپردازی صورت بگیرد. چرا که صرف غذا در یک مکان تاریک و کمنور، ابدا خوشایند نیست.
کابینت جزیره در آشپزخانههای جزیره دار، در مرکزیت و محوریت قرار دارد، به همین دلیل باید نور مرکزی بالای آن قرار داده شود. این مسئله علاوه بر تاثیر بر زیبایی دکوراسیون و چیدمان آشپزخانه، باعث تامین نور کافی برای جزیرهی شما می شود.
اگر در آشپزخانه شما کابینت ویترینی، شلف دکوری و یا کابینتهای گنجه ای وجود دارد، می توانید از انواع نورپردازی مدرن آشپزخانه در آن استفاده کنید تا اشیائ درون آنها، به زیباترین شکل ممکن دیده شوند. بدیهی است، تابش نور به لیوانهای بلورین، چینیهای رنگی و سایر لوازم تزئینی درون کابینت کمک می کند تا جلوه بهتری از خود به نمایش بگذارند.
و در پایان…
با توجه به سیستم نورپردازی آشپزخانه و سبک دکوراسیون منزل، لوستر قابل استفاده در آشپزخانه میتواند بعنوان منبع نوری اصلی یا یکی از منابع نوری فضا باشد، که در این صورت، جنبهی تزئینی آن بیش از جنبهی روشناییاش اهمیت بیشتری دارد.
در طراحی بسیاری از آشپزخانههای مدرن، سعی می شود تا از لوستر یا چراغی از سقف آشپزخانه آویزان میشود، استفاده نکنند و به جای آن از انواع آویزهای مدرن بهره ببرند.
ازین که تا انتهای این مقاله، همراه لوستر دی وای دی و این محتوا بودهاید از شما سپاسگزاریم و امیدواریم این مقاله برایتان سودمند و مفید واقع شده باشد. شما عزیزان می توانید برای خرید انواع لوستر و دریافت راهنمایی برای انتخاب مناسب آنها با کارشناسان ما از طریق وبسایت و یا شماره تلفن های 09152100525 و یا 05137133710 در تماس باشید.
هنوز حساب کاربری ندارید؟
ایجاد حساب کاربری