- تک شاخه
- دو شاخه
- سه شاخه
- چهار شاخه
- پنج شاخه
- شش شاخه
- هشت شاخه
- دوازده شاخه
- گرد
- مربعی
- خطی
- برگی
- عصایی
برای نورپردازی فضاهای بزرگ منزل مانند یخش پذیرایی از چراغ های تزئینی مختلف و لوسترهای بزرگ و لوکس استفاده می شود، اما در فضای آشپزخانه امکان استفاده از لوسترهای بزرگ و مرتفع وجود ندارد. قسمتهای مختلفی از آشپزخانه مانند کابینت ها، داخل کشوها، جزیره و قسمت بالایی سینک نیاز به نورپردازی دارند که این کار علاوه بر زیبایی آشپزخانه، استفاده از این فضاها را برای ساکنین راحت تر می کند. اما مهمترین قسمت که به نورپردازی نیاز دارد و در جلوه دکوراسیون تاثیرزیادی می گذارد، سقف آشپزخانه می باشد.
امروزه فضای آشپزخانه ها به سمت مدرنیته پیش رفته و با تغییراتی همراه بوده است. با توجه به سبک جدید آشپزخانه ها، از جمله عواملی که در دکوراسیون کلی آشپزخانه اهمیت دارد، نورپردازی سقف آشپزخانه می باشد. در صورتی که این فضا نور کمی داشته باشد، دلگیرتر بنظر خواهد آمد و کار کردن در آن سخت خواهد شد. به این منظور می توانید مطابق با دکور آشپزخانه از انواع لوستر کلاسیک و یا مدرن استفاده نمایید. در این مقاله به بررسی انواع روش های نورپردازی سقف آشپزخانه خواهیم پرداخت:
در هنگام خرید انواع تجهیزات روشنایی برای نورپردازی سقف آشپزخانه ممکن است دچار چالش هایی شوید و نتوانید محصول مناسب با سبک مدرن آشپزخانه را انتخاب نمایید. برای نورپردازی مناسب سقف آشپزخانه باید تجهیزات آن را با توجه به عواملی مانند نوع نور، طراحی و کاربری محصولات انتخاب کنید.
مطلب پیشنهادی: صفر تا صد نورپردازی مدرن آشپزخانه+ 6 ایده ساده و جذاب
امروزه از نور پردازی بوسیله چراغ های استوانه ای در سقف آشپزخانه های مدرن استفاده می شود. استفاده از لامپ ها و لوازم روشنایی ساده و شیک مانند چراغ استوانه ای روکار در این نوع آشپزخانه ها طرفداران زیادی دارد.
چراغ استوانه ای با طراحی مینیمال سازگار با انواع دکوراسیونهای مدرن می باشد و با بازتاب نور مستقیم، روشنایی آشپزخانه را به خوبی تامین می کند. از چراغ استوانه ای میتوان در کنار چراغهای خطی یا آویز برای ایجاد نورپردازی ترکیبی استفاده نمود و کارایی و زیبایی را در دکوراسیون آشپزخانه به ارمغان آورد. علاوه بر این، چراغ استوانه ای متحرک با قابلیت تنظیم زاویه تابش نور به افزایش کارایی و انعطاف پذیری در طراحی کمک می کند.
چراغ های خطی با طراحی مینیمال و خطوط صاف، تلفیقی از جذابیت بصری و عملکرد کاربردی را ارائه میدهند که نه تنها فضایی روشن و دلپذیر ایجاد میکند، بلکه حس نظم و هماهنگی را با طراحی ساده خود در دکوراسیون آشپزخانه تقویت می نماید. چراغ خطی با نصب به صورت موازی در سقف، نور را به شکل یکنواخت در فضا پخش کرده که برای انجام فعالیتهایی مانند آشپزی و صرف غذا بسیار مناسب است.
علاوه بر این، چراغ های خطی به راحتی قابلیت ترکیب با سایر عناصر دکوراسیون را دارند. بطور مثال می توان آنها را با کابینت های ساده و با رنگ خنثی ترکیب کرد و فضایی شیک و مدرن ایجاد نمود. همچنین امکان شخصی سازی محیط با قابلیت تنظیم میزان نور این چراغ ها وجود دارد.
نورپردازی سقف آشپزخانه با چراغ پارکتی ایده ای خلاقانه و مدرن است. این چراغ ها به دلیل طراحی کوچک و ساده، علاوه بر نورپردازی مؤثر و یکنواخت، به طراحی بهتر دکوراسیون مینیمال و امروزی نیز کمک میکنند. چراغهای پارکتی به صورت توکار در سقف و کف نصب شده و جلوهای نورانی به فضا میبخشند. همچنین در نورپردازی مدرن آشپزخانه، ترکیب این چراغ ها در کنار سایر منابع نوری مانند چراغ های خطی یا استوانه ای، جذابیت بیشتری به طراحی دکور آشپزخانه می بخشند.
بکارگیری چراغ های سقفی توکار COB و تکنولوژی هالوژن روشی هوشمندانه و کاربردی در نورپردازی سقف آشپزخانه می باشد. این چراغها نور را به صورت یکنواخت و قدرتمند در محیط پخش می کنند و برای تامین روشنایی در تمامی بخشهای آشپزخانه مناسب می باشند. چراغ های COB مصرف انرژی کم و طول عمر زیادی دارند، همچنین این چراغ ها دارای تنوع رنگ گسترده ای هستند و به همین دلیل از محبوبیت ویژه ای برخوردارند.
چراغهای هالوژن معمولاً در قسمت بالای سینک ظرف شویی یا میز غذاخوری نصب شده تا نوردهی مناسب و هدفمندی ایجاد کند. از این محصول میتوان برای نورپردازی در سقف خانههای کوچک هم استفاده کرد.
مطلب پیشنهادی: راهنمای جامع انتخاب بهترین لوستر برای سقف کوتاه
نصب چراغ آویزهای مدرن در سقف آشپزخانه و ایجاد نقاط کانونی تاثیر مثبتی در زیبایی دکوراسیون دارد. چراغ آویز خطی که جزو دسته چراغهای آویز است، با طراحی خلاقانه امکان هماهنگی با سبک مدرن آشپزخانه را دارد. این چراغها معمولا بالای کانتر، برای نورپردازی جزیره آشپزخانه یا بالای میز غذاخوری نصب میشوند.
تولید با متریال مدرن مانند فلز و شیشه و رنگهای خنثی از ویژگیهای محبوب این چراغها می باشند. همچنین این چراغ ها قابلیت تنظیم ارتفاع دارند که بوسیله آن می توان نورپردازی را در این بخش شخصی سازی کرد.
نورپردازی سقف آشپزخانه بوسیله نورمخفی مدرن، از روش های محبوب و پراستفاده در ایجاد فضایی زیبا با نور ملایم است. علاوه بر این، استفاده از نور مخفی بعنوان یک راهکار ایده آل برای برجسته سازی خطوط در بخش های مختلف آشپزخانه می باشد. از LEDهای کم مصرف و قابل تنظیم در این نوع نورپردازی می توان استفاده کرد تا نه تنها به کاهش هزینه های انرژی کمک کند بلکه بتوان به راحتی شدت نور و رنگ آن را تغییر داد.
از جمله نکاتی که در هنگام نورپردازی سقف آشپزخانه، باید آنها را مدنظر قرار دهیم، عبارتند از:
جمع بندی نهایی
همانطور که در این مقاله عنوان شد، نورپردازی سقف آشپزخانه، از حساسیت و اهمیت بسیاری برخوردار است. با توجه به اینکه در فضای آشپزخانه نمیتوان از دکوراسیون های شلوغ استفاده کرد، بهترین گزینه برای خلق فضای دلنشین، نورپردازی سقف آشپزخانه به روش های مختلف میباشد. برای انتخاب بهترین روش نورپردازی، لازم است در ابتدا فضای آشپزخانه و امکانات موجود در آن را بررسی نمایید.
در صورت انتخاب روش اصولی نورپردازی سقف، فضای آشپزخانه شما دلبازتر و جذابتر به نظر خواهد رسید. جهت انتخاب مناسب ترین روش برای نورپردازی، حتما با طراحان ماهر و خوش ذوق در این زمینه مشورت نمایید.
هنوز حساب کاربری ندارید؟
ایجاد حساب کاربری